Titel

Zo kleurt u het haar

Zo kleurt u het haar

Eerste keer (op onbehandeld haar): breng de kleur aan op de lengtes en punten en werk dan meteen toe naar de aanzet. Inwerktijd: 30-40 minuten. Masseer het haar daarna voorzichtig met lauw water om zo de kleur van de hoofdhuid te verwijderen. Voeg een kleine hoeveelheid warm water toe, emulgeer dit en spoel het zorgvuldig uit. Was het haar met de juiste KIS shampoo en behandel het na met KeraBalance Acidifer en KeraShield Leave-In.

Zo gebruikt u een demi-permanente kleuring

Een demi-permanente kleuring oftewel een kleurspoeling, alleen toepassen wanneer er geen grijspercentage in het haar aanwezig is. Of wanneer de wenskleur gelijk is aan, of maximaal 2 tinten donkerder is dan de basiskleur.

Mengverhouding demi-permanente kleuring = 1:1

Bijvoorbeeld: 50 ml KeraCream Color + 50 ml 1,9% KIS DMI Lotion

Zo behandelt u uitgroei

Minimaal kleurverlies: breng alleen kleur aan op de uitgroei en laat dit 25-30 minuten inwerken. Behandel vervolgens de lengtes en punten en laat dit 5-10 minuten inwerken (gebruikt u de High Lift Super Lighteners, behandel dan alleen de uitgroei).

Gemiddeld kleurverlies (kleur is 1-2 tinten lichter): breng de kleur aan op de uitgroei, meng meteen een nieuwe kleur met 3% en breng dit direct aan op de lengtes en punten. Inwerktijd: 30-40 minuten.

Maximaal kleurverlies (3 of meer tinten lichter) en kleurcorrectie (licht naar donker): in dit geval kunt u het beste eerst de verwijderde pigmenten herstellen.

Dit werkt als volgt: breng 8FG + 1,9% DMI-Lotion aan op het lichtere gedeelte, laat dit 10-15 minuten inwerken, was het uit met een shampoo, droog het haar en breng de gewenste kleur + 3% aan op het bijgekleurde haar.

Zo dekt u grijs haar

Voor een optimale grijsdekking voegt u bij de gewenste kleur een tint uit de natuurserie (N) toe. Door het hoge percentage kleurpigmenten, dekt KeraCream Color in bijna alle gevallen door 5 cm natuurtint toe te voegen aan de modetint. Men kan als hoge uitzondering bij zeer moeilijk, kleurresistent, dik of weerbarstig haar, het percentage als volgt mengen:

Grijspercentage Natuurtint Gewenste kleur
t/m 50% grijs 5 cm extra N 50 ml wenskleur
meer dan 50% 1 deel N 1 deel wenskleur